Ruys O'Riginals - Annemarie Ruys Fotografie

RO'R ACTUEEL

——————————————————————————————
RO’R Glamseekers line up for exhibition Jakarta !

Pers bericht 29 april 2015
Opening fototentoonstelling GLAMSEEKERS in Jakarta
Kantor Pos in Kota Tua, Fatahilla Gallery Jakarta, Indonesië

Annemarie Ruys, Nederlandse fotograaf toont GLAMSEEKERS van 8 tot en met 25 mei.
Fotograaf Annemarie Ruys heeft zich verdiept in de wereld van twee Indonesische Glamseekers; een begrip dat zij hanteert voor een groep nieuwe rijken die zich onderscheiden door hun kopieergedrag van de rijke westerse elite. Copycats als Bintang en Novi, de twee hoofdpersonen in de documentaire omgeven zich met iconen uit de Westerse cultuur om hun nieuw verworven status te benadrukken. Wat voor invloed heeft de globalisering en groeiende welvaart op deze groep? Hoe verbinden verleden en heden, architectuur, geschiedenis, fotografie en mode zich? Ruys heeft deze serie foto’s vanuit haar intuïtieve waarneming gemaakt, vanuit haar gevoel en bovenal vanuit haar verwondering over veranderingen in het Indonesische straatbeeld.
Samen met de Nederlandse ambassade, het Erasmushuis in Jakarta, Popo Danes (Balinese architect), Nickey Boot (curator) en fotografiestudenten van Bali Art Institute zet Annemarie Ruys een nieuw concept neer. Er is interactie tussen de architectuur en geschiedenis van Kota Tua, het werk van de studenten en de werken van Ruys.
De Glamseekers waren eerder al te zien in het Rijksmuseum voor Volkenkunde in Leiden en hebben musea en galeries in Bandung en Amsterdam interesse.
Van 8 mei tot 25 mei is de tentoonstelling te zien in Kantor Pos, Kota Tua , in Jakarta, Indonesië.
—————————————————————————————–

GLAMSEEKERS
GLAMSEEKERS